Fysiotherapie Parkinson

Wie de diagnose Ziekte van Parkinson heeft gekregen weet dat hij of zij in het dagelijks leven tegen problemen gaat aanlopen. Trillen en stijfheid zijn bekende verschijnselen bij deze ziekte. Maar er kunnen ook problemen ontstaan met houding, evenwicht en de motoriek. Parkinson is een progressieve ziekte. Dit betekent dat het niet te genezen is en dat de klachten met de tijd zullen toenemen. Actief blijven bewegen is belangrijk. Het geeft u meer energie, het vertraagt het proces van meer klachten en het verlaagt de kans op andere aandoeningen zoals hart- en vaatziekten of botontkalking.

Gespecialiseerde fysio

Bij De Akker werken fysiotherapeuten die gespecialiseerd zijn in het behandelen van patiënten met Parkinson. Deze fysiotherapeuten begeleiden patiënten in het ziekteproces, oefenen activiteiten en kunnen bepaalde bewegingen vergemakkelijken of opsplitsen. Het doel van Parkinson fysiotherapie is om de patiënt een zo goed en normaal mogelijk leven te laten leven met deze ziekte. Begeleiding bij bewegen door een fysiotherapeut kan zinvol zijn. Bewegen heeft namelijk een positieve uitwerking op de klachten die komen kijken bij Parkinson. Met behulp van fysiotherapie bij Parkinson leert u hoe u in het dagelijks leven zo goed mogelijk kunt blijven bewegen en hoe u op een verantwoorde manier actief blijft.

ParkinsonNet

Parkinson veroorzaakt vaak een complex klachtenbeeld waar meerdere zorgdisciplines bij betrokken zijn voor begeleiding en ondersteuning. Onze fysiotherapeuten werken daarom samen via ParkinsonNet voor een optimale afstemming tussen neurologen en behandelaars. Deze samenwerking garandeert een overzichtelijk behandelproces.

Goed om te weten over Parkinson en fysiotherapie:

  • Informeer bij uw verzekeraar naar de vergoeding van fysiotherapie. Wordt dit vergoed, dan geldt dit ook voor fysiotherapeutische begeleiding bij de ziekte van Parkinson.
  • U heeft geen verwijzing van een huisarts of specialist nodig.
  • Wel houden wij nauw contact met uw andere behandelaars en neurologen via ParkinsonNet. Voor meer informatie: www.parkinsonnet.nl